Svetlana Bojković dobitnica Zlatne antene za životno delo

Nedelja , 2020-09-20 | 19:16:52
Glumica Svetlana Ceca Bojković dobitnica je nagrade Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji, saopštili su danas organizatori medjunarodnog Festivala drama i serija FEDIS.

Glumici će nagrada biti uručena na finalnoj večeri predstojećeg, jubilarnog 10. FEDIS-a, 30. septembra u Domu omladine Beograda.

Svetlana Ceca Bojković do sada je odigrala više od 120 glumačkih rola, od čega su 103 uloge u TV dramama i serijama, a kako se u saopštenju FEDIS-a dodaje - zasigurno više nego iko ikada.

"Prva njena uloga, kada je reč o igranoj televizijskoj formi, bila je davne 1968. u mini seriji 'Prvoklasni haos', a gledaćemo je i u narednoj TV sezoni u serije 'Močvara'. Ipak, za najširu TV publiku ona će ostati Emilija Popadić iz TV serije 'Bolji život'", naveli su iz organizacije FEDIS-a.

Nagradu Zlatna antena za sveukupan doprinos TV produkciji Srbije i regiona, na FEDIS festivalu, do sada su dobili: scenarista Siniša Pavić, reditelj Zdravko Šotra, kompozitor Zoran Simjanović, kao i glumci Velimir Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Miki Manojlović, Jelisaveta Seka Sablić, Vlastimir Djuza Stoiljković i Mira Banjac.


 

Napiši komentar: