Besplatne obuke o IPARD programu za poljoprivrednike

Utorak , 2020-09-22 | 14:05:20

Poljoprivrednici, preduzetnici i predstavnici malih i srednjih preduzeća iz Novog Pazara i okoline mogu da se prijave na besplatnu onlajn obuku o IPARD fondu, koja će im pomoći u razvoju poslovanja i pristupu novim izvorima finansiranja.


Obuka će biti održana 25. septembra, u okviru programa Razvoj finansijskih sistema u ruralnim oblastima u Srbiji – SRFP, koji Nemačka razvojna banka KfW,sprovodi zajedno sa partnerom, švajcarskom kompanijom BFC Consulting.

Slađana Gluščević direktorka agencije Smart IPARD iz Novog Sada koja je partner ovih organizacija rekla je radiju Sto plus da će tokom onlajn predavanja biti predstavljene mogućnosti finansiranja investicija i unapređenja biznisa u oblasti poljoprivrede i prerade poljoprivrednih proizvoda, sa osvrtom na ulaganja u ruralni turizam.

“IPARD program vredan je 175 miliona evra, a pored registrovanih poljoprivrednih gazdinstava podršku iz ovog fonda mogu da dobiju i mlekare, klanice, prerađivači voća, povrća, jaja i grožđa. Podrška za preduzetnike, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda iznosi od 10.000 evra do dva miliona evra”, rekla je Gluščević.

Ona je dodala da se za investicije u ruralnom turizmu po projektu može dobiti podrška od 5.000 evra do 300.000 evra, a taj javni poziv otvoren je do kraja oktobra ove godine.

Za obuku o IPARD-u, u petak, 25. septembra u 18 časova, možete se prijaviti preko sledećeg linka.

E. Đulović


 

Napiši komentar: