DUNP: Nastava za brucoše od 5. oktobra

Sreda , 2020-09-23 | 11:25:36

Nastava za brucoše na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) počinje 5. oktobra, a za njihove starije kolege nedelju dana kasnije, 12. oktobra, ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, saopšteno je danas sa ove visokoobrazovne ustanove.


Rektor Miladin Kostić rekao je da će se nastava za najveći broj studijskih programa održavati na klasičan način, dok će na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata biti kombinovana.

On je istakao da je ova ustanova spremna, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, za organizovanje nastave „na daljinu“, jer su na taj način radili u prolećnom talasu korona virusa.

Rektor Kostić navodi da će zbog epidemije, ova petnaesta generacija studenata, u kojoj ima oko 700 mladića i devojaka, školovanje započeti bez svečanog prijema, koji se ranije uvek organizovan.

DUNP je tokom upisnih rokova u junu i septembru angažovao ekipe Zavoda za javno zdravlјe, koje su dezinfikovale sve prostorije, a takva dezinfekcija, ali i svakodnevne pojačane mere higijene predviđene su i za početak školske godine.


 

Napiši komentar: