Prijave za program “Moja prva plata” počinju 8. oktobra

Sreda , 2020-09-30 | 13:06:11

Prijava poslodavaca za učešće u programu Moja prva plata završena je, a zainteresovane kompanije u Novom Pazaru oglasile su preko 1.500 slobodnih radnih mesta, saopšteno je danas.


Zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija, otvaranje prijava za mlade ljude koju su zainteresovani da otpočnu svoju radnu karijeru, pomereno je za 8. oktobar.

U celoj Srbiji prijavilo se više od 10.000 zainteresovanih kompanija, koje su oglasile skoro 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta.

U toku je provera ispunjenosti uslova kompanija za učešće u programu i stručna definisanje svih pozicija.

Više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Posle utvrdjivanja konačne liste kompanija i pozicija na koje se kandidati mogu javiti, 8. oktobra biće otvoren poziv za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za potrebe prijave kompanija, oglašavanje pozicija i prijave kandidata, napravljen je jedinstveni portal koji je omogućio privredi i mladima da ne moraju ništa da dostavljaju u papirnom obliku, već sve potrebno mogu da odrade elektronski, putem Portala Moja prva plata.

Program Moja prva plata je Vlada Srbije pokrenula sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje, imaće 10.000 mladih u šta će država investirati dve milijarde dinara.


 

  • user thumb
    Radenko

    Bice slab odziv nezaposlenih lica is razloga sto se trazi veci rad od 8 casova nema slobodnih dana toplog obroka a plate su bedne,

Napiši komentar: