Raspisan konkurs za direktora OŠ “Avdo Međedović”

Cetvrtak , 2020-10-22 | 13:13:46

Školski odbor Osnovne škole “Avdo Međedović” u Novom Pazaru raspisao je konkurs za izbor direktora te obrazovne ustanove koju je Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) proglasilo inistucijom od posebnog značaja.


Na čelu ove škole od aprila meseca je Safet Smailović, kojeg je ministar prosvete Mladen Šarčević imenovao za vršioca dužnosti direktora nakon što je poništio konkurs sproveden početkom godine.

Kako Smailović, član Stranke pravde i pomirenja (SPP), nije ni učestvovao na tom konkursu i nije radnik OŠ “Avdo Međedović”, pojedini roditelji i nastavnici su mu nekoliko dana onemogućavali ulazak u prostorije škole i stupanje na dužnost tvrdeći da je njegovim imenovanjem prekršen zakon.

Prethodni direktor Ahmedin Đerlek, kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, optuživao je Šarčevića “za ignorisanje procedure i nezakonite radnje” navodeći da iza imenovanja Smailovića “stoji politika i lični interesi”.

Konkurs je raspisan 21. oktobra i traje 15 dana, a svi zainteresovani kandidati dodatne informacije mogu dobiti u sekreterijatu škole ili na telefon 020/53-35-200.

N. Kočović


 

Napiši komentar: