Skupština o rebalansu, kadrovskim promenama i izveštajima javnih preduzeća

Cetvrtak , 2020-10-29 | 10:32:28

Skupština Novog Pazara razmatraće danas drugi rebalans budžeta za ovu godinu, kadrovske promene u javnim preduzećima i ustanovama, kao i njihove izveštaje o radu u prošloj godini.


Poslednjom izmenom budžeta predviđeno je da se u gradsku kasu tokom ove godine slije ukupno 2.978.351.000 dinara, što je za oko 170 miliona manje od ranije planiranih prihoda od 3,15 milijardi dinara.

Budžetski deficit na kraju godine iznosiće blizu 107,5 miliona dinara.

Odbornici će razmatrati i smene dosadašnjih i imenovanje novih direktora “Gradske čistoće”, “Parking servisa”, “Zavoda za urbanizam”, Turističke organizacije i Sportsko sajamske ustanove (SSU) “Pendik”,dok će, po sprovedenom konkursu, biti imenovan direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta.

Lokalni parlament će raspravljati i o izveštajima o radu svih javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini, zahtevu JKP “Vodovod i kanalizacija” za poskupljenje vode, kao i dešavanjima u Novom Pazaru od marta i početka epidemije Covid-19.

Skupština je počela odavanjem počasti nedavno preminuloj Vasviji Gusinac, bivšoj predsednici Opštine Novi Pazar i potpredsednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Odbornici opozicije kritikovali su obimnost dnevnog reda, koji ima 72 tačke, kao i to što će se o dešavanjima tokom epidemije raspravljati tek na kraju.

N. Kočović


 

Napiši komentar: