Sjenica: Za nedelju dana sedam pozitivnih na korona virus

Cetvrtak , 2020-11-19 | 13:26:54

Epidemiološka situacija u Sjenici trenutno je stabilna, a od 22 testirana pacijenta u poslednjih nedelju dana sedam je bilo pozitivno na korona virus, rekao je danas direktor Doma zdravlja u ovom gradu Altan Hamidović.


On je za radio Sto plus kazao da je poslednjih dana povećan broj pregleda u kovid ambulanti, ali da je situacija svakako mnogo povoljnija nego u julu mesecu.

„U poslednjih mesec dana imali smo od sedam do 15 pregleda dnevno, dok u poslednjih par dana oko 20 pacijenata dođe na pregled zbog prisutnih simptoma, ali i kontrolnih pregleda. Dva pacijenta transportovana su na lečenje u Novi Pazar i Užice, dok je jedan na lečenju u Kragujevcu“, dodao je Hamidović.

On je apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisanih mera, jer samo u tom slučaju neće doći do pogoršanja situacije.

„Pojedini pacijenti koji su pozitivni na korona virus nisu u kućnoj izolaciji već šetaju ulicom i dovode u opasnost zdravlje drugih stanovnika. Situacija kod nas je još uvek stabilna, ali vrlo brzo može da bude nepovoljna, ukoliko se ne budu poštovale propisane mere“, zaključio je Hamidović.

E.Đulović


 

Napiši komentar: