Od proneverenih 14,5 miliona vraćeno 30.000 dinara

Sreda , 2020-11-25 | 12:50:50

Bivši radnici lokalne samouprave Novog Pazara Denis Rastoder i Darko Drmanić, koji su pravosnažno osuđeni zbog pronevere preko 14,5 miliona dinara, do sada su u gradsku kasu vratili tek 30.304 dinara, saznaje radio Sto plus.


Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu od oktobra 2018. godine Rastoder i Drmanić su obavezani da Gradu na ime štete, solidarno, isplate iznos od 9.305.575 dinara, a Drmanić sam plati iznos od 5.238.335 dinara u roku od jedne godine.

Kako je prošle godine istekao taj rok, Gradsko pravobranilaštvo je Osnovnom sudu podnelo predloge za izvršenje, na osnovu kojih je javni izvršitelj odredio “plenidbu dve trećine zarade Drmanića, odnosno polovine ukoliko je minimalna”, kao i naplatu novca sa bankovnog računa Rastodera.

“Do sada je od Drmanića naplaćen iznos od 30.000 dinara, a Rastodera 304,58 dinara”, odgovorili su nam iz Odeljenja za finansije.

Inače, ukupan dug dvojice bivših radnika Gradske uprave raste iz dana u dana jer se od oktobra prošle godine, do isplate svih obaveza, obračunava zatezna kamata.

“Gradsko pravobranilaštvo je preduzelo sve pravne radnje kako bi zaštitilo imovinski interes Grada i pokrenulo postupke koji su sada u nadležnosti suda i javnog izvršitelja. Postupci će trajati sve do konačne naplate celokupnog potraživanja”, kazali su nam u Gradskom pravobranilaštvu.

Prema saznanjima radija Sto plus, predmet naplate proneverenog novca nalazi se kod javne izvršiteljke Danke Ristanović, ali ona nije odgovorila na naša pitanja upućena elektronskom poštom.

Drmanić i Rastoder su proneverili i 3.445.880 dinara iz budžeta Srbije, pa su presudom Apelacionog suda u Kragujevcu obavezani da taj novac solidarno vrate, ali još uvek nije poznato da li su to i uradili.

Njih dvojicu je taj sud, zbog zloupotrebe službenog položaja, pravosnažno osudio na 14 meseci zatvora, koje su odslužili.

N. Kočović


 

 • user thumb
  Beli

  Drmanic napredovao tako napreduju i lopovi iz EPs-a , koji reketiraju ili pomazu u kradji struje. Slezovicu sto ne pises kako funkcioneri SDP-a uzimaju za pesacke staze i postavljanje kocki oko zgrada stotine hiljada eura?

 • user thumb
  aca postar

  Coveku koji je pravosnazno osudjen za kradju novca das posao upravo sa novcem da deli narodu penzije i ostala socijalna davanja

 • user thumb
  Np

  Kako može neko ko se krivično goni da bufe zaposlen

 • user thumb
  PTT

  Ovaj Drmanić i pored pravosnazne presude za proneveru novca jos i nagradjen novim poslom u javnom sektoru. Zaposlili ga u Pošti.

Napiši komentar: