Ponovo otvoren najdublji bazen na svetu

Cetvrtak , 2021-01-28 | 10:18:16
Najdublji bazen na svetu, u Poljskoj, koji je zbog pandemije KOVIDA-19 jesenas radio samo kratko, nadmudrio je vlasti i ponovo je otvoren jer se proglasio za "najdublji simulator uslova za ronioce na svetu".

"Nismo više bazen, nego simulator za ronjenje. Zato je sve u skladu s propisima", odgovorili su vlasnici bazena "Dipspot" (Deepspot) u Mščonovu kraj Varšave na pitanje lista Gazeta viborča kako to da se danas otvaraju kada svi ostali bazeni u zemlji ne smeju da rade zbog protivepidemijskih mera.

"Dipspot", dubok čak 45,4 metra, dublji više od tri metra od ranijeg rekordera u Padovi, u Italiji, prima rezervacije za posetioce i naglašava da poštuje sve propisane sanitarne mere.

Kada nema sanitarnih mera ni pandemije bazen prima 45 osoba na sat, ronioce snimaju i podvodne kamere, a ako žele dobijaju snimak da bi mogli da analiziraju svoju tehniku ronjenja.

Uz najdublji bazen na svetu je i pet hotelskih soba za ronioce ispod nivoa vode, tako da kroz prozore vide ša se radi u bazenu.

"Ronioci moraju redovno da vežbaju. A u Poljskoj nemaju baš mnogo prostora. U jezerima ne može da se roni tokom cele godine, zimi je voda hladna, a U našim jezerima vidljivost je slaba. Bazena dubljih od dva metra nema. Otud ideja da napravimo dubok bazen s vodom temperature oko 32 stepena", kazao je prošle jeseni, pred otvaranje bazena, njegov vlasnik Mihal Braščinjski.
 

Napiši komentar: