Đerlek: Vlast i pravosuđe odgovorni za eskalaciju nasilja

Sreda , 2021-02-03 | 16:43:50

Generalni sekretar Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Đerlek ocenio je danas da za “eskalaciju nasilja u javnom i političkom životu Novog Pazara odgovornost snose vlast, tužilaštvo i pravosuđe”.


On je na konferenciji za novinare ocenio da nasilje u Novom Pazaru postaje “uobičajena pojava u društvu, na koju se polako svi navikavamo”.

“Pozivam tužilaštvo da preduzme odlučne korake protiv ovakvog vida nasilja, koji za cilj ima zastrašivanje, a vlast da se omane fizičkih obračuna na ovakav način. Vlast ne može prebacivati odgovornost na druge, vlast je donosilac odluka i kreator ambijenta u Novom Pazaru”, poručio je Đerlek.

On je naveo da je lider SPP Muamer Zukorlić ranije upozoravao na eskalaciju nasilja, ukazujući na to da je njegov suštinski uzrok “sprega kriminala policije, tužilaštva i pojedinih predstavnika vlasti”.

“Ovakav vid nasilja je nešto što svi moramo osuditi, sve stranke, nevladine organizacije i svi relevantni faktori. Ako ćutite i ne reagujete na nasilje, vremenom ćete svi postati žrtve nasilja”, rekao je Đerlek.

On je dodao da iz te stranke, zbog poplave mržnje i agresije na terenu, permanentno ukazuju na potrebu dijaloga i pomirenja.

N. Kočović


 

Napiši komentar: