Policajac spasio Novopazarca gušenja u požaru

Ponedeljak , 2021-02-22 | 15:54:33

Novopazarac Enes Gegić izjavio je danas da je zahvalan policajcu Srećku Branoviću koji mu je prisebnom reakcijom spasio život u požaru u kojem je 6. februara u potpunosti izgoreo objekat Građevinskog preduzeća “Razvitak”.


On je novinarima kazao da se njegova kuća nalazi na tri metra od “Razvitka” koji je, kako je kazao, zahvatila užasna vatra.

“Crevom sam pokušavao da sprečim da se požar proširi i na moju kuću, kvasio sam fasadu, ali je plamen bio toliko jak da se ona topila, a stakla na prozorima su popucala”, rekao je Gegić.

Ovaj poznati fudbalski sudija dodaje da su vatrogasci i policajci stigli veoma brzo i da su počeli da gase požar, pokušavajući da spreče njegovo širenje.

“Do tog trenutka sam se ja već nagutao dima, osećao sam kako gubim dah, snagu i svest. Video sam kako mi prilazi policajac, hvata me za ruku i podiže. Osetio sam jak bol i u tom trenutku sam se onesvestio, to je poslednje čega se sećam”, rekao je Gegić.

Enesa je, uz pomoć njegove supruge, iz dima izvukao policajac Srećko Branović. Smestio ga je u službeni automobil i uputio se ka Hitnoj pomoći.

“Upalio sam zvučnu i svetlosnu signalizaciju i brzo vozio ka bolnici. Video sam da mu je sve lošije, ali smo srećom brzo stigli. Izneo sam ga iz automobila i predao zdravstvenim radnicima. Tek tada sam odahnuo, naslonio se na vozilo i primetio da sam i ja povređen”, kazao je Branović.

Nakon što se uverio da je Gegić zbrinut, vratio se kako bi pomogao u gašenju požara, a kada je on lokalizovan, javio se lekarima koji su mu sanirali povrede.

“Svako da se našao u mojoj situaciji postupio bi na isti način. To je naš posao, uvek smo tu za građane”, dodao je Branović.

Gegić se nekolio dana oporavljao na Intenzivoj nezi, a kada je izašao napisao je pismo ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu u kojem je pohvalio čin Branovića i njegovih kolega.

“Hvala Srećku i njegovom kolegi Rizvanoviću, kao i vatrogascima koji su sprečili da se vatra proširi na okolne kuće”, poručio je Gegić.

N. Kočović


 

Napiši komentar: