Skupština o komunalnoj miliciji, radu javnih ustanova i kadrovskim promenama

Sreda , 2021-02-24 | 10:26:29

Skupština Novog Pazara raspravljaće danas o odluci o formiranju komunalne milicije, planovima i programima javnih ustanova za ovu godinu i birati novog člana Gradskog veća koji će na toj poziciji zameniti Enesa Buhića.


Komunalna milicija biće organizaciona jedinica u sklopu lokalne samouprave i brinuće o komunalnom redu u gradu. Iz Gradske uprave su našem radiju najavili da će konkurs za prijem 15 milacajaca i jednog načelnika biti raspisan po usvajanju odluke i da će nakon toga oni biti upućeni na obuku.

Pred odbornicima će se naći i planovi i programi rada svih javnih ustanova za 2021. godinu, kao i kadrovske promene u nadzornom i upravnom odboru Centra za socijalni rad.

Za predsednika Upravnog odbora predložen je Jasmin Hamzagić, a članove Amela Alivodić, Zoran Jeremić, Almasa Đekić i Samra Murić, a Nadzornog odbora Sanida Bačevac, Nermina Bektović i Radoš Mrlješ.

Skupština će razmatrati i zahtev “Gradske čistoće” da se za 10 odsto povećaju cene za iznošenje komunalnog otpada, kao i izmene lokalne komunalne takse za držanje motornih vozila.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o prodaji 115 kvadrata parcele 910/2, u vlasništvu grada, kompaniji Dunav osiguranje za 171.350 evra.

Skupštini je predloženo i da razreši dosadašnjeg člana Gradskog veća Enesa Buhića te funkcije jer je izabran za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Odbornici će birati i novog člana Gradskog veća, ali u dnevnom redu nije navedeno ko je kandidat za tu poziciju. To mesto u gradskoj vladi pripada listi “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

N. Kočović


 

Napiši komentar: