Novopazarska atletičarka Amela Terzić trijumfovala je u trci mlađih seniorki na Prvenstvu Balkana u krosu, juniorka Elvedina Zornić je na tom takmičenju u turskom gradu Kodžaeliju došla do ekipne bronze, dok je Elzan Bibić bio sedmi u konkurenciji juniora.
 
Terzićeva je na stazi dugoj šest kilometara slavila vremenom od 19 minuta i 15 sekundi, ispred Sevilaj Ejtemiš iz Turske sa 19 minuta i 19 sekundi, a treće mesto osvojila je Rumunka Monika Madalina Florea rezultatom od 19:24 minuta.

“Amela je uložila dosta napora da se odvoji od konkurentkinja, ali je na kraju, ipak, rutinski pobedila. Staza je bila veoma teška, neravna, sa puno uzbrdica i nizbrdica”, rekao je za Sto plus Edin Zuković, rukovodilac nacionalnog tima Srbije.

Zornićeva je, zajedno sa koleginicama iz juniorske selekcije Srbije, došla do treće pozicije u ekipnoj konkurenciji, iza prvoplasirane Rumunije i Turske. Ova mlada Novopazarka je trku na četiri kilometra završila kao 16. sa 15:09 minuta.
 
Bibić je deonicu od 6.000 metara prešao za 18:18 minuta, što mu je bilo dovoljno za sedmo mesto. Talentovani učenik Rifata Zilkića ostvario je najbolji plasman od četvorice srpskih juniora, koji su u tom uzrastu bili četvrti.

“Po teškom terenu, hrabri Bibić je pružio maksimum, iako je još uvek pionir. Zornićeva se borila koliko je mogla, u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima”, ocenio je Zuković.

Prvenstvo Balkana u krosu održano je 58. put.

M. Minić