Bivša asistentkinja Lejdi Gage tvrdi da joj američka pevačica duguje 380.000 dolara, objavljeno je danas na šou biznis sajtu TMZ.

Dženifer O’Nil tvrdi da joj pevačica duguje naknadu za 7.168 sati prekovremenog rada koji je obavila tokom 13 meseci rada za nju. Bivša pevačicina asistentkinja tvrdi da su medju njenim dužnostima bile „brzo donošenje peškira nakon tuširanja“ i uloga „ličnog alarma koji se starao da Gaga postigne sve iz svog rasporeda“. U sudskim dokumentima do kojih je došao TMZ, Dženifer O’Nil navodi da je Lejdi Gaga očekivala da se njene dužnosti prošire na „stadijume, privatne avione, luksuzne hotelske sobe, jahte, trajekte i autobuse“, zbog čega često nije imala vremena za odmor, a ponekad ni za spavanje.

Predstavnik Lejdi Gage rekao je da su optužbe „potpuno neosnovane“. Dženifer O’Nil zahteva 380.000 dolara u okviru tužbe podnete protiv kompanije Mermejd turing, koja ju je angažovala kao pevačicinu asistenkinju. Lejdi Gaga nedavno je dobila spor protiv vlasnika dečije društvene mreže Moši monsters, koja je u video igru ubacila „Lejdi Gu Gu“, bebu u pelenama sa ogromnim naočarima koja parodira njenu muziku.