Za tablu na kojoj je ispisano ime preduzeća, vlasnica „D ekspresa“ Ljiljana Karaklajić, u Beogradu, gde je registrovano sedište plaća 170.000 dinara, dok je firmarina za ogranak u Novom Pazaru košta skoro tri puta više! Ovu taksu plaća još samo u Kraljevu, ali joj u ovom gradu traže 12.000 dinara, prenosi list Novosti.

„Poslovanje u Novom Pazaru čini svega dva odsto našeg prometa u čitavoj Srbiji, jer imamo ukupno 18 regionalnih centara, u kojima je zaposleno 500 ljudi. Zato je nelogično da nam tamo za firmarinu uzimaju čak 440.000 dinara. To je suma koja nam je dovoljna za celogodišnji zakup objekta u kojem radimo u tom gradu, a mi toliko dajemo i za tablu veličine 20 puta 30 santimetara“,  objašnjava Karaklajićeva.

Karaklajićeva kaže da je, bez obzira na apsurdnu situaciju, uplatila sumu koju su joj tražili, jer je smatrala da joj se ne isplati da čeka, pošto bi joj verovatno obračunali i kamatu zbog kašnjenja.

„Da su mi u svim gradovima tražili isto što i u Pazaru, mogla bih samo da zatvorim firmu i da bez posla ostane 500 ljudi“, ocenila je vlasnica „D ekspresa“ Ljiljana Karaklajić.