Bačevac: SDP podržava IZ u Srbiji

Predsedik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Muamer Bačevac ponovio je danas stav da ova partija podržava isključivo Islamsku zajednicu u Srbiji, sa centrom u Sarajevu.

Bačevac je na konferenciji za novinare rekao da ova IZ predstavlja deo tradicije koja krasi bošnjački narod.

 

“Sve ovo što se ovih dana dešava je poraz za sve njih, ali i za sve nas koji ovu zajednicu podržavamo i pomažemo. Mislim da je nehumano prema svima nama ovakvo ponašanje i podmetanje priče da se vrtić gradi na vakufskoj imovini, kao da mi nismo svešni značaja takve imovine”, rekao je Bačevac.

 

On je ocenio da je u pitanju nekorektna i negativna kampanja koju, kako je rekao, vode neki od velikodostojnika Islamske zajednice u Srbiji, oličeni u vođama Bošnjačke kulturen zajednice.

 

“Ovo se može opravdati jedino ukoliko oni koncept IZ doživljavaju kao neku svoju privatnu, zatvorenu organizaciju kojoj je jedini cilj da stekne što vise imovine, da bi ti pojedinci što bolje i korektnije živeli. Ukoliko je IZ veliko bratstvo svih nas muslimana koji je gradimo onda je takav stav neprihvatljiv i neljudski”, rekao je Bačevac.

 

On je dodao da ova stranka radi na uspostavljanju boljih uslova za život građana.