Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Američka agencija za međunarodni razvoj raspisale su javni poziv za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa i dodelu bespovratnih sredstava za mlade i žene preduzetnike.

Program će biti realizovan u 12 opština južne i jugozapadne Srbije, a namenjen je razvoju sektora malih i srednjih preduzeća, povećanja prodaje, izvoza i otvaranju novih radnih mesta u tim krajevima.

Pravo na dobijanje bespovratnih sredstava imaće žene i mladi preduzetnici iz oblasti agrobizniza (prerada mleka, mesa i povrća), tekstilne i lake industrije (drvo prerađivačka industrije, izrada nameštaja, stolarije i opreme za kuhinje i kupatila).

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog projekta iznose 240.000 dolara, a bespovratna sredstva od po 7.500 dolara dobiće 32 najbolja biznis plana.

Za sprovođenje ovog projekta na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina biće zadužena Razvojna agencija Sandžaka “SEDA”, a za Priboj, Prijepolje i Novu Varoš Razvojna agencija “Zlatibor” iz Užica.

Rok za podnošenje prijava za učešće je 23. maj.

N. Kočović