Mladi glumci Dramske trupe “Joj, evo ih ovi” uspeli su proteklog vikenda da probude emocije i ustalasaju javnost Novog Pazara premijernim i repriznim izvođenjem predstave “Beton mahala”, u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića.

Tekst za predstavu, koja je nastala sklapanjem zanimljivih priča o Novom Pazaru kroz vizuru talentovanih mladih ljudi, napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Glumci u kritičkom osvrtu društva nisu štedeli nikoga, predstavili su iz svog ugla školstvo, dvojezičnost, političare, porodicu, odnose medju mladima….

Lejla Bučan je radiju Sto plus rekla da su oni ovom predstavom želeli da kažu koliko vole svoj grad, ukazujući na neke segmente svakodnevnice, koji zbunjuju i udaljavaju mlade ljude.

“Želili smo da pokrenemo masu, da ukažemo na probleme i kažemo javno ono o čemu svi ćute. Mislim da smo uspeli u tome, jer smo izazvali lavinu emocija kod gledalaca, od koji su se neki smejali, a drugi plakali”, rekla je Lejla, studentica Učiteljskog fakulteta.

Ona dodaje da ima pojedinaca kojima je istina i njihova iskrenost zasmetala, ali da oni i dalje smatraju Novi Pazar najlepšim gradom u Evropi.

“Pored toga što je najlepši, mi želimo da bude i najbolji grad za život, da mladi ljude ne odlaze iz njega, da prave vrednosti u životu budu na prvom mestu. Mi se svi poštujemo i družimo, ali se u većini kuća dešavaju stvari koje smo prikazali u predstavi”, kaže Lejla.

Predstava “Beton mahala” biće prikazana uskoro u Prijepolju, a nakon toga u još 30 gradova Srbije.

Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival) koji se već dve godine održava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.

A.Bajrović

Foto S.Delić