Bosanac Hasić pojačava vezu, Bihorac u starom jatu

 

Fudbaleri sredine terena Šerif Hasić i Emir Bihorac nosiće u narednih godinu dana dres Novog Pazara, potvrdio je radiju Sto plus sportski direktor tog kluba Esad Karišik.

 

“Nedostajala su nam još dvojica igrača u veznom redu. Dovođenjem Hasića i povratkom Bihorca dobili smo na snazi u toj liniji tima’’, rekao je Karišik.

 

Šerif Hasić je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao osam puta, a u Novi Pazar je došao iz švajcarskog drugoligaša Kriensa. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler je ponikao u zeničkom Čeliku, a nastupao je i za ekipe sinjskog Junaka i Slobode iz Tuzle.

 

Emir Bihorac(28) prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije SR Jugoslavije. On je karijeru započeo na Gradskom stadionu, a nosio je i dres novosadske Vojvodine, ČSK Pivare i švedskog tima Varbergs Gif.

 

Iz kluba najavljuju da se tokom dana očekuje dolazak napadača Saše Bogunovića, čime bi prelazni rok za Novopazarce bio završen.

 

Ekipu Novog Pazara su, ranije, pojačali vezni igrač Vladimir Matić, napadač Miloš Đalac, odbrambeni igrač Ivan Babić, golman Danilo Pustinjaković, dok su se na Gradski stadion vratili Emir Lotinac, Aldin Gurdijeljac, Mirsen Mehmedović, Semir Sadović i Demir Spica.

 

Istovremeno, klub su napustili Miloš Stojanović, Ivan Ćirka, Miloš Živković, Nebojša Skopljak, Nebojša Stanojlović, Salih Hamidović, Petar Jokić, Damir Beširović, Dragan Starčević, Fuad Salihović, Nenad Jovanović i Nenad Simić.

 

Sezona u Prvoj ligi Srbije počinje 14. avgusta, a Novopazarci će na startu ugostiti Srem iz Sremske Mitrovice.