Bošnjačka lista i Stranka demokratske akcije zatražiće da Vlada Srbije formira radnu grupu koja će predložiti ekonomske mere za smanjenje nezaposlenosti i rešavanje socijalnih problema u Sandžaku, izjavio je danas poslanik u Skupštini Srbije Bajram Omeragić.

Omeragić je rekao da su građani Sandžaka suočeni sa brojnim ekonomskim teškoćama i da očekuju da Vlada Srbije interveniše u toj regiji kao što je intervenisala u drugim delovima Srbije koji su imali socijalnih problema.

On je rekao da građani Sandžaka „zdušno pozdravljaju“ način na koji je Vlada Srbije intervenisala u Kragujevcu, Boru i Majdanpeku, ali da je krajnje vreme da i oni osete boljitak.

Dodao je da će poslanici Bošnjačke liste i SDA nastojati da od partnera u vladajućoj koaliciji, parlamentu i institucijama dobiju podršku kako bi se u Sandžaku hitno preduzele ekonomske mere kojima bi se sprečilo da taj kraj postane „ćorsokak“ Srbije.

„Ekonomske mere, ulaganje u infrastrukturu i rešavanje problema nezaposlenosti u Sandžaku jedan je od načina za smanjenje tenzija i neke vrste destrukcije koja vlada u tom regionu“, rekao je Omeragić.

{jcomments on}