Kikbokseri Novog Pazara i juniorske reprezentacije Srbije Sedad Bukvić i Kenan Hajdarović ostvarili su pobede u lou kiku, dok je Semir Nicević doživeo poraz u disciplini ful kontakt, na startu Svetskog prvenstva za kadete i juniore koje se održava u Beogradu.

 

Bukvić je, u osmini finala kategorije do 51 kg, savladao Ramiza Mamadova iz Azerbejdžana jednoglasnom odlukom trojice bodovnih sudija, a Hajdarović je za prolaz među osam najboljih, u kategoriji do 63.5 kg, bio bolji od Roka Pintarića iz Hrvatske rezultatom 2:1.

 

Nicević je, u kategoriji do 57 kg, za protivnika imao Ukrajinca Sergeja Felonenka, koji je slavio prekidom borbe u prvoj rundi.

 

“Bio je to odličan nastup Sedada Bukvića i Kenana Hajdarovića na startu ovog izuzetno jakog takmičenja. Oni su na korak od medalje i takmičenje nastavljaju već danas. Sutra bi u ring trebalo da uđe Mirela Barudžić, u ful kontaktu go 48 kg, kao i Ajla Lukač, koja se takmiči u lou kiku do 56 kg’’, rekao je trener Husein Dupljak radiju Sto plus.

 

Na Prvenstvu koje se održava u novobeogradskoj Hali sportova učestvuje 1.420 takmičara iz 65 zemalja, a Srbiju predstavlja 36 reprezentativaca u lou kiku, ful kontaktu i K-1.

 

Osim ove tri najzastupljenije discipline u kik boksu, borci se nadmeću i u semi kontaktu, lajt kontaktu, kik lajtu i muzičkim formama.