Tokom januara ove godine u lokalnim samoupravama sandžačkih opština radilo je 1.340 činovnika, 17 manje nego u decembru 2013. godine pokazuju podaci Ministarstva finansija, a u koje je radio Sto plus imao uvid.

Prema Pregledu ovog ministarstva o broju zaposlenih i iznosu isplaćenih zarada u organima lokalne samouprave, najviše radnika u decembru prošle godine bilo je u lokalnoj samoupravi Novog Pazara i to 559.

Iako je taj broj smanjen u januaru za dva, iznos novca isplaćenog za njihove zarade povećao se sa 37,5 na skoro 40 miliona dinara.

Na drugom mestu po broju činovnika je opština Tutin u kojoj je poslednjeg meseca 2013. bilo 193 radnika, a tokom januara taj broj povećan je za čak 30. Zbog toga su povećana i izdvajanja za njihove plate, sa 2,1 na tri miliona dinara.

U ostalim opštinama broj radnika je ostao isti ili je smanjen, pa je na primer, januara ove godine u lokalnoj samoupravi Nove Varoši bilo 132 zaposlena, čak 42 manje nego krajem prošle godine.

Broj činovnika u Priboju je ostao isti 130, u Prijepolju je smanjen sa 157 na 153, dok je lokalna samouprava Sjenice u januaru ove godine imala 145 zaposlenih, jednog više nego u prethodnom mesecu.

N. Kočović