Radnicima novopazarske “Čistoće” u narednih nekoliko dana biće isplaćena novembarska plata, a iznosačima smeća i vozačima i decembarska, dogovoreno je danas na sastanku sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem.  

Predsednik Samostalnog sindikata u ovom javnom preduzeću Ljutvo Mavrić rekao je radiju Sto plus da radnici nisu zadovoljni postignutim dogovorom, ali da se ipak nadaju poboljšanju trenutnog stanja.

On je dodao da se sa čišćenjem grada počelo juče, i da će danas nastaviti punim kapacitetom.

“Juče smo odnosili smeće jednim kamionom, a već danas ćemo imati veći kapacitet, jer su obezbeđene dve tone goriva, što će nam biti dovoljno za jedno izvesno vreme”, rekao je Mavrić.

Radnici “Čistoće” obustavili su rad u ponedeljak zbog blokade računa i nedostatka goriva za kamione koji su trebali da izađu na teren.

Radio Sto plus je svakodnevno od ponedeljka pokušavao od direktora ovog preduzeća Hivza Škrijelja da sazna detalje o obustavi rada i o razlozima zbog kojih je grad danima zatrpan smećem, ali je on odbijao naše pozive, a na SMS poruke odgovarao da je na sastanku.

Prema podacima Narodne banke Srbije račun JKP “Čistoća” je u neprekidnoj blokadi od 15. jula 2013. godine za iznos od 4 miliona i 740 hiljada dinara.

Podsećamo da je ovo jedino preduzeće u Novom Pazaru u kojem Skupština grada još uvek nije imenovala direktora, čiji su kandidati Škrijelj (koji je na čelu tog preduzeća od 2009. godine) i Jusuf Šahović.

Šef vladajuće odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” Muamer Bačevac je na poslednjoj sednici skupštine radiju Sto plus rekao da se “uskoro očekuje“ imenovanje novog direktora u ovom preduzeću.

Bačevac smatra da je loše stanje u svim preduzećima glavni razlog zbog kojeg na konkursima nije bilo više kandidata.
 
“Verujem da će formiranjem nove vlade doći bolji dani i da ćemo uspeti da promenimo mnoge ljude, pa i direktore javnih preduzeća koji nisu dobro radili”, izjavio je Bačevac.

E.Đulović