Vlasnik kamenoloma „Divlja rijeka“ iz Sjenice Nuradin Kurtović blokirao je u nedelju na pola sata put Sjenica–Nova Varoš i sprečio kamione drugog preduzeća, „Složna braća“ iz Nove Varoši, da stignu do gradilišta u Sjenici.

 

Nuradin Kurtović, koji je i član Opštinskog vijeća Sjenice, prethodno je tražio da lokalna samouprava „zaustavi krađu kamena“ u majdanu na teritoriji ove opštine.

 

Pošto je blokirao put svojim građevinskim mašinama, Kurtović je novinarima rekao da se na takav korak odlučio zbog nelojalne konkurencije i nedomaćinskog ponašanja sjeničke opštine.

 

On tvrdi da je za kupovinu tampon kamena za izgradnju tranzitnog puta kroz Sjenicu, umesto sa (njegovom) firmom sa svim potrebnim dozvolama, posao sklopljen sa autoprevoznicima iz Nove Varoši.

 

„Posedujem sve potrebne dozvole i ateste za iskopavenje kamena, uredno plaćem sve obaveze prema državi, dok sa druge strane neki autoprevoznici bez dozvole vade kamen i prodaju ga lokalnoj samuopravi i NIP-u. O svemu sam obavestio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, nadležne inspekcijeske službe, tužilaštvo u Novom Pazaru, ali niko do sada nije reagovao“, rekao je Kurtović.

 

On tvrdi da mu je predsednik opštine Muriz Turković pretio inspekcijom i zatvranjem preduzeća.