Članovi dramske trupe „Joj, evo ih ovi“ Draga Kostić i Enes Sijarić izvode od naredne nedelje predstavu „Čuvari prirode“ u novopazarskim predškolskim ustanovama.

Ova zabavno- edukativna predstava, koju su do sada gledali učenici nižih razreda sedam ovdašnjih osnovnih škola, ukazuje na potrebu očuvanja životne sredine.

Sijarić, koji je i autor ove interaktivne predstave, veruje da će i kod dece u predškolskim ustanovama razviti ekološku svest.

„U predstavi kroz stih i muziku želimo da razvijemo kritičko mišljenje kod dece, da prepoznaju loš odnos prema okruženju. Deca učestvuju u predstavi sve vreme, čak su se u pojedinim školama uključile i učiteljice“, rekao je Sijarić radiju Sto plus.

On dodaje da će se trupa uskoro sa ovom predstavom, u modifikovanom izdanju, predstaviti na festivalu „Dani teatarske umetnosti“ u Sarajevu.

Novopazarsku dramsku trupu “Joj, evo ih ovi”, osnovanu pre sedam  godina, čine talentovani, svesni i kreativni mladi ljudi, koji putem predstava i performansa pokušavaju da doprinesu promenama u društvu i razbijanju predrasuda.
 
A.Bajrović

Foto Facebook