Predsedik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je u Raški da je ova partija "vaskrsla, i to veoma" i da bez SPS neće moći da se formira nova vlada.

Dačić je gostujući u okviru predizborne kampanje u ovom gradu na granici sa Kosovom izjavio i da se SPS zalaže za centralizaciju, "kad je u pitanju separatizam, ali i za decentralizaciju, kada je u pitanju ekonomija".

Lider socijalista i kolacije i lider koalicije SPS-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Jedinstvena Srbija okupljenima građanima rekao da ta SPS neće mirno gledati kako neko Srbiji otima deo teritorije.

"Svi političari danas govore jezikom Slobodana Miloševića", rekao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma rekao je ovom prilikom da je prioritet njegove koalicije borba protiv siromaštva i bele kuge, ali i da će lično ugostiti 8.000 Raščana nakon izbora.

"Onaj ko je poštovao SPS imaće prioritet kad dođemo na vlast", rekao je Marković u gradu u kojem je SPS na vlasti.

Predsednik Pokreta ratnih vojnih veterana Srbije Željko Vasiljević rekao je da su u Srbiji "na vlasti lopovi i kriminalci".

Zahvaljujući Raški što je u toku rata na Kosovu "dala" 5.000 vojnih rezervista, kazao je da je vreme da se država oduži ovom gradu.

"čŒast mi je bila da govorim pred građanima koji su se sa 118 procenata odazvali vojnom pozivu za vreme bombardovanja", poručio je Vasiljavić.

Narodni poslanik i gradonačelnik Raške Bojan Milovanović rekao je da je Raška dala 780 stipendija svojim sugrađanima, a da država obećava svega petsto.

"Ova Raška je 'država'. Dali smo više stipendija nego država u kojoj živimo", rekao je Milovanović.