Komemoracije koje će biti održane na mestima napada i ove godine će biti simbolične i svedene na minimum, pošto je epidemija korona virusa 2020. sprečila okupljanja.

Odavanje pošte žrtvama napada dešava se dok je u toku sudjenje na kojem je nedavno svedočio bivši predsednik Francuske Fransoa Oland (Francois Hollande).

Tri bombaša samoubice 13. novembra 2015. digli su se u vazduh simultano, prvi u blizini fudbalskog stadiona za vreme utakmice, drugi ispred koncertne hale Bataklan za vreme koncerta i treći ispred mesta gde se nalazi nekoliko restorana. Najviše žrtava – 90, bilo je u Bataklanu.

Taj napad se dogodio deset meseci posle terorističkog napada na redakciju francuskog satiričnog nedeljnika Šarli ebdo (Charlie Hebdo) i na jevrejsku prodavnicu u pariskom predgradju.

Redakcija Šarli ebdoa, koji je nastavio sa satirom i kritikom društva insistirajući da nema tabua, nalazi se sada na nepoznatoj lokaciji koja je stalno pod policijskim obezbedjenjem.

Odgovornost za sve napade je tada preuzela Islamska država.

Zbog tih napada je 2015. uvedeno vanredno stanje što je izuzetno retka mera u Francuskoj, koja je prvi put uvedena 1955. godine na početku rata za nezavisnost Alžira i kasnije samo jednom, tokom nereda u predgradjima francuskih gradova 2005. godine.

  //