Delegacija Pendika u poseti Sandžaku

 

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio je danas da su dobri odnosi između Srbije i Turske od najvišeg značaja za Bošnjake u Sandžaku.

 

Mahmutović je na svečanoj sednici Gradske skupštine, kojoj su prisustvovali predsednik bratske istambulske opštine Pendik i turski privrednici, ponovio da Bošnjaci iz obe zemlje treba da budu most saradnje.

 

On je istakao da je najveći nacionalni interes ekonomski prosperitet ovog kraja, u okviru kojeg najveću pomoć očekuje upravo od Turske.

 

“Da bi neko investirao u Novi Pazar potrebni su mnogi preduslovi, a mi smo se potrudili da do njih dođe. Vlada Srbije je nedavno donela odluku kojom je naš grad proglašen velikim industrijskim centrom, što podrzumeva više povoljnosti za buduće investitore u ovaj kraj. Gradska uprava će pripremiti infrastrukturno teren I ubrazti proces dobijanja dozvole za gradnju”, rekao je Mahmutović.

 

On je dodao da će u narednih mesec dana biti završen Turski kulturni centar u okviru Doma kulture u Novom Pazaru.

 

Predsednik opštine Pendik Salih Kenan Šahin rekao je ppristnim odbornicima I predstavnicima državnih I gradskih preduzeća da su ekonomska situacija I socijalni razvoj važni očuvanje mira I prosperitet ovog regiona. 

 

On je rekao da će Turska Sandžak osim u privrednom smislu podržati i u sportu.

 

“Pomoći ćemo završetak izgradnje Sportske hale u Novom Pazaru, a danas ćemo razgovarati na koji najlakši način to možemo učiniti”, rekao je Šahin.

 

Gosti će u Novom Pazaru posetiti nekoliko nekoliko privatnih preduzeća i razgovarati sa ovdašnjim biznismenima.

 

Delegacija Turske je pre Novog Pazara posetila Sarajevo i Mostar, sutra će obići Sjenicu i Tutin, a nakon toga Beograd.