Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp našao se na meti demokrata zbog oštrih kritika lanca luksuznih prodavnica Nordstorm koji je izbacio iz prodaje proizvode modne linije njegove ćerke Ivanke Tramp.

„Moju ćerku Ivanku Nordstom tretira baš nepravedno. Ona je sjajna osoba – uvek me tera da radim ispravne stvari! Strašno“, napisao je Tramp na Tviteru.

My daughter Ivanka has been treated so unfairly by @Nordstrom. She is a great person — always pushing me to do the right thing! Terrible!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 8, 2017Demokrate su ocenile da je Trampova objava „neprikladna“ i „nečuvena“, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Senator iz Pensilvanije Bob Kejsi rekao je da smatra da je nemoralno i neprikladno da predsednik napada privatne kompanije zbog odbijanja da obogate njegovu porodicu.

Nordstrom je 5. februara najavio da će povući modnu liniju Ivanke Tramp zbog loše prodaje.

Ta kompanija je prošle nedelje izdala interno saopštenje podrške imigrantima posle Trampove uredbe kojim je privremeno zabranjen ulazak državljanima sedam muslimanskih država, naveo je Politiko.

Odluka o povlačenju proizvoda Ivanke Tramp je usledila pošto je pokrenuta kampanja na društevnim mrežma „#GrabYourWallet“ (Uhvati svoj novčanik) za bojkot svih Tramovih proizvoda.