Direktor napadnut zbog veroučitelja

Direktor Osnovne škole “Selakovac” u Novom Pazaru Ahmedin Đerlek izjavio je danas da do ponedeljka, 6. Septembra, u ovoj školi neće biti organizovana nastava veronauke.

On je rekao da je danas grupa građana, predvođena potpredsednikom mešihata Islamske zajednice u Srbiji Rešadom Plojovićem i rektorom Internacionalnog univerziteta Mevludom Dudićem, nasilno ušla u prostorije škole sa zahtevom da nastavu i dalje izvode dvoje veroučitelja iz ove IZ.

 

“Jedan mladić iz te grupe, star oko 30 godina i visok oko 190 centimetara, me je u jednom trenutku udario kolenom u slabinu. Posle toga sam se zaključao u kancelariji. Došla je policija i, koliko sam obavešten, već identifikovala napadača”, rekao je Đerlek.

 

On je dodao da je svemu prethodio telefonski poziv Rešada Plojovića sa zahtevom da varonauku u toj školi i dalje drže dvoje veroučitelja IZ u Srbiji.

 

“Kada sam mu rekao da ja kao direktor moram da poštujem spisak veroučitelja Ministarstva obrazovanja, Plojović je rekao da će doći sa roditeljima dece”, rekao je Đerlek Beti.

 

Potpredsednik Mešihata IZ Rešad Plojović je potvrdio svoje prisustvo u školi, ali da “nije video da li je i ko je udario direktora Đerleka”.

 

On je negirao prisustvo rektora Dudića.

 

“Pored roditelja đaka, protestu smo prisustvovali predsednik Udruženja veroučitelja Hajrudin Balić i ja. Da li ste vi policijski inspektor ili novinar”, rekao je Plojović.