Nova Srbija smatra da je poslednji trenutak da država Srbija i njena policija primene zakon i spreče muftiju Muamera Zukorlića da seje mržnju između Bošnjaka i Srba, izjavila je potpredsednica te stranke Dubravka Filipovski.

 

To se mora preseći, podvući crta i primeniti zakon, rekla je Filipovski na konferenciji za novinare, ističući da je Zukorlić u tom „sejanju mržnje“ svakog dana u sve većem naletu.

Ona je ocenila da je licemerno da jednom verskom poglavaru sada smeta Sveti Sava i da je to samo nova u nizu Zukorlićevih provokacija, za koje koristi „medije koje kontroliše u Novom Pazaru“.

 

Izjavu glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića u kojoj je pozvao muslimane da bojkotuju proslavu Svetog Save u školama u Novom Pazaru, osudila je i Demokratska stranka Srbije.

 

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović kazao je na konferenciji za novinare da je izjava Zukorlića za najoštriju osudu i naglasio da „nikada u istoriji niko u Novom Pazaru i tom regionu nije imao problem sa proslavom bilo kog praznika do pojave Zukorlića“.

 

Popović je mišljenja da od takve izjave najviše štete mogu da imaju samo građani tog grada, jer se time šalje loša poruka investitorima, dok je u Novom Pazaru i Raškoj oblasti veliki broj nezaposlenih.

 

Zukorlić je ranije pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.