Centar za decu i omladinu “Duga” u Novom Pazaru do kraja ovog meseca organizuje nekoliko radionica namenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola čiji je cilj afirmacija mladih i talentovanih ljudi.

Direktorka centra Fatima Durović rekla je radiju Sto plus da će za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole biti raspisan konkurs za najbolju pesmu mladih stvaralaca na temu “Budućnost, proleće,novi dan”.

Ona je istakla da će konkurs za sve zainteresovane biti otvoren do 1.marta.

“Mesec februar označili smo kao mesec poezije i zato smo i organizovali ovaj konkurs namenjen mladim pesnicima, a najbolja autorska ostvarenja biće deo prve publikacije književnog kluba centra Duga” rekla je Durovićeva.

Ona je dodala da je pored ovog konkursa planirana i realizacija radionice “Kreativno pisanje”, namenjena srednjoškolcima koji žele da unaprede ili izgrade svoj stil pisanja.

“Zamisao je da srednjoškolcima pomognemo da razvijaju veštinu pisane komunikacije sa osvrtom na književni jezik, a ceo projekat je zamišljen kao interaktivna neformalna nastava”, navela je Durovićeva.

Duga će tokom ovog meseca realizovati i psihološku radionicu “Preokretnica”,čiji je cilj da pomogne učenicima završne godine osnovne škole da se suoče sa svim predstojećim izazovima i nedoumicama.

Sa učenicima će raditi psiholozi, a program radionice biće besplatan za sve zainteresovane.

E.Đulović