Džudžević pozvao na dogovor

Predstavnik Bošnjačke liste na izborima za nacionalne savete Esad Džudžević pozvao je danas predstavnike Bošnjačkog preporoda i Bošnjačke kulturne zajednice na dogovor oko formiranja Bošnjačkog nacionalnog veća.

Džudžević je saopštenjem za javnost naglasio das u Bošnjaci jedina manjina u Srbiji koja do sada nije formirala svoje nacionalno veće I ocenio da je time dovedeno u pitanje ostvarivanje započetih projekata Veća.

 

On je kao osnovne principe svoje izborne liste ponovio odvojenost vere I politike I jasnog koncepta za ostvarivanje nacionalnih prava Bošnjaka u Srbiji.

 

“Svesna činjenice da je Bošnjacima u Sandžaku i celoj Srbiji potreban mir, politička stabilnost I ekonomski napredak, Bošnjačka lista poziva zainteresovane strane na dogovor u skladu sa ovim principima”, navodi se u saopštenju.

 

BKZ je prethodno saopštila da je Nacionalni savet Bošnjaka već formiran od strane 17 većnika sa ove izborne liste I dva mandata osvojenih na izbornoj listi Bošnjački preporod.

 

Ostale dve izborne liste I Ministarstvo za ljudska I manjinska prava negiraju legalnost I legitimitet tako formiranog nacionalnog veća Bošnjaka.