Predsednik Inicijativnog odbora za osnivanje nove partije, Bošnjačke demokratske zajednice, Emir Elfić ocenio je danas da druge stranke pokušavaju da umanje značaj ove političke organizacije u nastajanju.

 

On je komentare u javnosti da je buduća BDZ zapravo političko krilo glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića predstavljaju nehotičan, ali izvanredan politički marketing u njegovu korist.

 

Elfić je prvog dana akcije prikupljanja potpisa za osnivanje stranke Sto plus radiju rekao da je muftija Zukorlić “najznačajniji faktor u Sandžaku”.

 

Ukoliko ova partija bude i zvanično registrovana, BDZ će biti jedanaesta bošnjačka stranka, od ukupno šezdesetak koliko ih ima u Srbiji.

 

Elfić, donedavni pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, podneo je ostavku na tu funkciju zbog odluke Grada da na parceli koju IZ smatra svojim vlasništvom podigne obdanište.

 

Diplomirani je ekonomista, potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća koje Vlada i resorna ministarstva ne priznaju, i asistent na Internacionalnom univerzitetu na čijem je čelu muftija Muamer Zukorlić.

 

Elfićeva sestra je jedna od dve supruge mutije Zukorlića.