Esad Hasanović 66. posle dve etape na trci u KiniNovopazarski biciklista i član profi tima “Partizan Srbija” Esad Hasanović zauzima 66. poziciju nakon dve etape trke 2. HC kategorije “Oko jezera Ćinghui’’ u Kini.

Hasanović je prvu etapu završio na 119. mestu , dok je u drugoj bio 54-ti, pa u generalnom plasmanu zaostaje 18:21 minuta za vodećim Radoslavom Roginom iz hrvatske Loborike.

 

Najbolje plasirani biciklista Srbije je Žolt Der na 26. mestu, sa 8:33 minuta zaostatka za Roginom, dok je Ivan Stević 41. Stević i zaostaje 8:35 minuta za liderom.

U ekipnoj konkurenciji vodi reprezentacija Slovenije, a “Partizan Srbija’’ je na 14. mestu sa 29:57 minuta zaostatka.

“Bilo je veoma naporno, imali smo 16 kilometra teških brda i što je najgore na vrhu nas je dočekala kiša, pa je spust bio veoma opasan. Hasanović je odlično vozio, bio je i u prvoj grupi kada je počeo spust, ali je imao defekt i niko mu nije promenio točak, tako da ga je stigla druga grupa’’, rekao je posle druge etape sportski direktor tima “Partizan Srbija’’ Dušan Banović.

Treća etapa od Ksunhua do Ksininga voziće se danas i duga je 173,3 km. Start je na 1.900 metara, a karavan očekuje uspon jedan brdski cilj prve kategorije na 2.700 metara i jedan ekstra kategorije na 3.300 metara. Cilj je na 2.250 metara nadmorske visine.