Novopazarac Esad Hasanović, član srpskog profi tima Partizan Power Move, osvojio je 84. mesto u biciklističkoj trci “Trofej ZSSDI”, koji organizuje Udruženje sportskih slovenačkih društava u Italiji.

 

Najbolji plasman od reprezentativaca Srbije ostvario Marko Stanković, koji je osvojio 41. mesto, na 78. mesto plasirao se Žolt Der, 79. je bio Dragan Spasić, 81. Gabor Kasa, koji je nastupao za tursku Manisu, 94. je bio Nikola Kozomara, dok su odustali Filip Pavlović, koji je zamenio Nebojšu Jovanovića, Jovan Zekavica i Nikola Stefanović.

 

“Nisam nezadovoljan, obzirom na profil staze i vreme kada se vozi trka. Naši vozači su se dobro nosili sa takmičarima profesionalnih ekipa koji imaju po nekoliko hiljada kilometra u nogama. Sada nas čekaju još tri trke, 12. marta u Loborici kod Pule koja nije za UCI bodove, potom 13. marta ‘Trofej Poreč’ u kategoriji 1.2 i potom od 17. do 20. marta ‘Istarsko proleće’ u kategoriji 2.2”, rekao je selektor Srbije Radiša Čubrić.

 

Na 35. trci “Trofej ZSSDI” učestvovala su 176 vozača, u 25 ekipa iz devet zemalja, a trku je zavrilo 97 biciklista.

 

Na stazi od 137,4 km pobedio je Italijan Enriko Bataljin iz ekipe Zalf, koji je u cilju posle 3:20,21 časova vožnje malo odmakao kolegi iz tima Soniju Karbreliju. Treće mesto osvojio je Luka Benedeti (Italija, Mantovani).