Esad Hasanović pobednik prve etape 50. biciklističke trke “Kroz Srbiju’’

 

Član profi tima Partizan Srbija Esad Hasanović pobednik je prve etape na 50. međunarodnoj biciklističkoj trci “Kroz Srbiju’’.

 

Dvadesetpetogodišnji Novopazarac je trasu od Mladenovca do Zaječara, dugu 190,5 kilometara, sa jednim brdskim ciljem, prešao u vremenu od četiri sata, 47 minuta i 19 sekundi, 13 sekundi pre sledeće grupe vozača.

Drugo mesto pripalo je Rusu Porševu iz Katjuše, dok je treći kroz cilj prošao Nemac Stefan Šafer.

“Teško je, treba preći 190 km po ovoj vrućini. Verovao sam u sebe od samog starta. Imao sam veliku želju, nisam mogao unapred reći da ću stići prvi, ali bodrio sam sebe…”, rekao je Hasanović.

 

Hasanović je, zajedno sa Milankom Petrovićem iz tima Festina Srbija i Deanom Podgornikom iz hrvatske Loborike, od 21 kilometra trke bio u begu u odnosu na ostatak karavana, da bi se u poslednjih 65 kilometara izdvojio i solo vožnjom došao do cilja.


“Hasanović je sjajno vozio, uspeo mu je jedan od njegovih ‘samoubilačkih begova’ “, rekao je selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.

“Ovo puno znači za naše ekipe. Sada možemo mnogo mirnije i opuštenije da nastavimo trku, a trudićemo se maksimalno da pomognemo Hasanoviću da sačuva majicu”, dodao je Čubrić.

Na jubilarnom izdanju šestoetapne trke, ukupne dužine 1.073 kilometra, startovalo je 109 vozača iz 20 ekipa i reprezentacija, a Srbiju predstavljaju predstavljaju nacionalna selekcija i timovi Partizan Srbija i Mladi-Festina.

 

Druga etapa na programu je u utorak, a biciklisti će u sedlu provesti 173 kilometra od Zaječara do Vranjske banje.