Televizijskim prenosom koncerta umetnice Lynn Adib iz Pariza sutra počinje treći “World Music festival “Zeman”, dok će takmičenje Glas Zemana i Veče sandžačkih kompozitora koji se takođe održavaju u okviru ove manifestacije zbog korone i izolacije pojedinih organizatora biti odloženo za najkasnije dve nedelje, rekao je direktor Kulturnog centra u Novom Pazaru Husein Memić.

On je za radio Sto plus izjavio da jedan od muzičkih urednika trenutno ima korona virus, a da su još dvojica u izolaciji jer su članovi njihovih porodica pozitivni na virus, pa će snimanje dve večeri festivala biti realizovano u zavisnosti od njihovog oporavka.

“Veče sandžačkih kompozitora snimaće se u Sarajevu, dok će takmičenje Glas Zemana biti snimljeno u Novom Pazaru. Za Glas Zemana odabrano je deset finalista iz bivše Jugoslavije, i bez obzira na situaciju siguran sam da će kvalitet manifestacije biti na istom nivou kao i prethodnih godina”, rekao je Memić.

Dodao je da će koncert umetnice Lynn Adib iz Pariza biti emitovan sutra od 23 časa na kanalu Radio televizije Novi Pazar, a moći će da se prati i putem linka na facebook strani World music festival Zeman.

Zeman jedan je od najmlađih festivala u regionu, i neguje muziku nastalu mešanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom.

E.Đulović