Izložba radova “Format mali” u okviru koje će svoja dela predstaviti 53 autora, biće otvorena večeras u muzeju “Ras” u Novom Pazaru, rekla je radiju Sto plus istoričar umetnosti u ovom muzeju Svetlana Čeković.

Ona je dodala da se ova putujuća izložba po peti put organizuje u našem gradu, i da će se svaki umetnik predstaviti sa po jednim radom koji je sam izabrao jer je tema slobodna.

“Ne postoji određena tema i sve je prepušteno odabiru umetnika, pa tako svako može naći nešto što mu lično odgovara. Zastupljeni su pejzaži, autoportreti, karikature, i razni drugi umetnički pravci i tehnike”, rekla je Čekovićeva.

Ona je istakla da je ova izložba prepoznatljiva po tome što likovna publika može da glasa za dela koja im se najviše dopadaju.

“Posetioci će sami da prepoznaju delo koje im se najviše dopada, pa će moći i da glasaju, a na kraju će umetniku koji dobije najviše glasova organizator izložbe Art centar iz Beograda omogućiti otvaranje samostalne izložbe u njihovim prostorijama”, dodala je Čekovićeva.

Izložba “Format mali” u muzeju “Ras” biće otvorena do 21.maja, a nakon Novog Pazara biće izložena i u Kragujevcu.

E.Đulović