Hasanović “Oko jezera Ćinghai” nazadovao do 71. pozicije

 

Novopazarski biciklista i član profi tima “Partizan Srbija” Esad Hasanović je, nakon šeste etape na trci 2. HC kategorije “Oko jezera Ćinghai’’ u Kini, nazadovao za devet mesta, pa uoči današnje sedme etape zauzima 71. poziciju u generalnom poretku.

 

Hasanović je šestu etapu od Ptičijeg ostrva do Đihaižena, dugu 152.4 kilometra, završio na 68. mestu, sa 13,58 minuta zaostatka za pobednikom Mehtijem Sorabijem iz Irana, koji je zabeležio vreme 3:07,01 časova.

 

Veliki uspeh u jučerašnjoj etapi ostvario je Hasanovićev klupski drug Nikola Kozomara, koji je, u vremenu pobednika, završio na drugoj poziciji, osvojivši tako 15 bodova za Svetsku listu. 

 

Treći preostali vožac Partizana Žolt Der kasnio je 2,20 minuta za Sorabijem i na kraju je zauzeo 28. poziciju.

 

U generalnom plasmanu vođstvo je preuzeo Iranac Hosein Askari, koji je u šestoj etapi bio treći, sa ukupnim vremenom 19:13,16 časova.

 

Der je trenutno na 39. mestu sa 29,16 minuta zaostatka za Askarijem, a Kozomara je na 70. poziciji i kasni 50,16 minuta za vodećim.

 

Danas je na programu najteža etapa, od Đihaižena do Molea, duga 123 kilometra, na kojoj će se karavan od 119 vozača popeti na brdski cilj ekstra kategorije, sa nadmorskom visinom od 3.869 metara. 

 

Devetoetapna trka “Oko jezera Ćinghai’’ završava se u nedelju.