Borovčanin: Nezaposlenost najveći problem mladih

Cetvrtak , 2014-10-09 | 15:41:11

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin rekao je danas u Novom Pazaru, na okruglom stolu povodom izrade Nacionalne strategije za mlade, da je nezaposlenost problem koji omladini u Srbiji onemogućava dostojan život.

"Taj problem treba da rešavaju svi nivoi vlasti, da bi mladi imali ekonomsku sirurnost i da tamo gde žive mogu i da se zaposle. Nema razlike između nezaposlenog Bošnjaka, Srbina, Albanca, Hrvata ili Mađara, to je problem koji onemogućava dostojnu mladost", rekao je Borovčanin radiju Sto plus.

On je naglasio da Ministarstvo omladine i sporta organizuje otvorene okrugle stolove u svih 25 okruga i da mladi mogu da daju svoje predloge, sugestije i komentare koji mogu da uđu u Nacionalnu strategiju za mlade.
 
"Zadovoljan sam što mladi žele da učestvuju u aktivnostima. Slušajući ih, prepoznajemo njihove probleme, jer ne možemo uraditi Strategiju za mlade bez mladih. Važno je da lokalne samouprave uključe mlade u sve procese planiranja i odlučivanja, oni su neiscrpan resurs društva", ocenio je Borovčanin.

Direktor novopazarske Kancelarije za mlade, Džemaludin Paučinac rekao je da je današnji veliki odziv znak da se mladi bude i da im treba pružiti priliku.

"Siguran sam da će znati da je iskoriste, a ova Strategija će im dati šansu i smernice da se izbore za bolji položaj u društvu. Naša omladina je uvek davala konstitutivne predloge, koji su se kasnije nalazili u nekim bitnim dokumentima", kazao je Paučinac.

Paučinac je jedan od 13 članova Saveta za mlade Vlade Republike Srbije, u koji je uključen i njegov sugrađanin iz nevladinog sektora Edis Demić.
    
M. Minić

 

Napiši komentar: