Udovičić: Zapošljavanje mladih prioritet

Utorak , 2014-11-18 | 16:05:21

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas u Novom Pazaru, na predstavljanju predloga Nacionalne strategije za mlade, da je primarni cilj Vlade Srbije smanjenje stope nezaposlenosti, koja je pogotovo visoka među mladim ljudima.

“Izrada Strategije je početak promene pravnih okvira i ostalih dokumenata kojim ćemo omogućiti bolji život mladih jer je neophodno obratiti što više pažnje na njih i stvoriti im uslove za zdraviju budućnost”, izjavio je Udovičić.

On je dodao i da je želja Ministarstva omladine i sporta da bude prisutno u svakom delu Srbije i da se upozna sa problemima mladih u svakom gradu.

“Novi Pazar je grad sa preko 50 odsto mladih, od kojih je preko 50 odsto bez posla. Upošljavnje omladine je najveća obaveza Vlade Srbije i želja nam je da u saradnji sa lokalnom samoupravom smanjimo stopu nezaposlenosti mladih u Novom Pazaru”, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović istakao je da je lokalna samouprava dokazala da je interesuju mladi i da će raditi na obezbeđivanju njihove uspešne budućnosti.

“Novi Pazar je među prvima u Srbiji formirao Kancelariju za mlade, a od nje smo, prvi u državi, osnovali ustanovu. Verujemo da mladi ljudi moraju imati instituciju koja će kanalisati njihove zahteve i ideje”, rekao je Mahmutović.

Predlog Nacionalne strategija za mlade za period od 2015. do 2025. godine, do sada je predstavljen na javnim tribinama u Užicu i Novom Sadu, a u četvrtak će biti predstavljen i u Beogradu.

N. Kočović

 

Napiši komentar: