Edukacijom sprečiti vršnjačko nasilje

Sreda , 2014-12-03 | 12:44:45

Novopazarska policija i Kancelarija za mlade organizovali su danas u Novom Pazaru akciju “Reaguj i spreči vršnjačko nasilje” u okviru koje su deljenjem letaka i razgovorom sa srednjoškolcima želeli da ukažu na problem vršnjačkog nasilja u ovom gradu.

Oficir Policijske uprave u Novom Pazaru Veljko Avramović izjavio je da ovom akcijom žele da podignu svest kod građana i insitucija o vršnjačkom nasilju kao problemu kojem se mora pristupiti krajnje ozbiljno.

“Učenicima srednjih škola u Novom Pazaru smo danas delili propagandni materijal, a u naredna dva dana ćemo održati predavanja o vršnjačkom nasilju. Takođe, organizovaćemo i turnir u malom fudbalu gde će se učenici družiti sa policijom i u opuštenoj atmosferi razgovarati o ovom problemu”, rekao je Avramović.

On je dodao i da će nakon Novog Pazara akcija “Reaguj i spreči vršnjačko nasilje” biti sprovedena i u Sjenici i Tutinu.

Predstavnica novopazarske Kancelarije za mlade Aleksandra Majstorović istakla je da je ova ustanova tokom 2014. godine posebnu pažnju posvetila vršnjačkom nasilju.

“Kancelarija ove godine sprovodi dva velika projekta koji se tiču vršnjačkog nasilja. To su “Nasilje nema opravdanje” i “Virtuelno postaje stvarnost” u okviru kojeg želimo da ukažemo na problem širenja mržnje društvenim mrežama i kojem treba stati na put”, rekla je Majstorovićeva.

Tokom 2014. godine u Novom Pazaru se desilo nekoliko tuča, obračuna noževima, pa čak i pucanja iz pištolja u kojima su učestvovali srednjoškolci.

N. Kočović

 

Napiši komentar: