Mesec dana od formiranja nove koalicije u Novom Pazaru

Sreda , 2017-05-10 | 10:31:16

Rezultat prvih mesec dana funkcionisanja zajedničke vlasti Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Novom Pazaru je normalizacija njihovih odnosa i stabilna skupštinska većina, rečeno je radiju Sto plus u centralama ovih partija.


Predsednik Gradskog odbora SDP Husein Memić rekao je da je još uvek rano govoriti o rezultatima ove koalicije, ali da sve ide dobrim tokom.

„Veliki sam optimista kada je nova koalicija u pitanju, jer imamo odličnu saradnju. Čim imamo mirniju atmosferu, bez sukoba, na lokalu, onda možemo da budemo i bolji partner državi, a samim tim i da zajedno u narednom periodu poboljšavamo uslove života svih gradjana Novog Pazara”, rekao je Memić našem radiju.

On je rekao da na zajedničkom telu obe partije, koje zaseda jednom mesečno, još uvek nije bilo reči o direktorskim mestima koje bi trebala da dobije SDA Sandžaka.

„Naš primarni cilj je da zajedno nadjemo najbolja kadrovska rešenja za mesta gde stvari ne funkcionišu najbolje, a nije bitno iz koje je ko stranke. Može da dodje u obzir i neka nestranačka ličnost koja se dokazala svojim radom da će biti najbolje rešenje za neko mesto u lokalnoj samoupravi ili javnom preduzeću”, rekao je Memić.

U Informativnoj službi novopazarskog ogranka SDA Sandžaka kažu da je primarni zadatak ove koalicije konsolidacija budžeta i njegovo racionalno korišćenje po priporitetima.

„Komunikacija i rad sa našim koalicionim partnerom su na zadovoljavajućem nivou i u skladu sa onim što smo pregovarali i potpisali sporazumom. Realizacija sporazuma u narednom periodu će se odnositi na poboljšanju rada u odeljenjima Gradske uprave, javnih preduzeća, kao i poboljšanju životnog standarda gradjana Novog Pazara”, rečeno je napem radiju u partiji Sulejmana Ugljanina.

SDA Sandžaka je od 10. aprila deo vlasti u Novom Pazaru, čime je ispoštovan deo Deklaracije o strateškom partnerstvu, koja je potpisana 20. decembra prošle godine, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

U jednoj od 13 tačaka ovog dokumenta se navodi da će ove dve stranke omogućiti obostrano učešće u vlasti u sandžačkim opštinama, pravljenjem novih koalicija ili proširivanjem postojećih, što će biti regulisano posebnim sporazumom, koji će biti saglasan ovoj Deklaraciji.

Poštujući Deklaraciju, SDP je pre tri meseca postala deo vlasti u Sjenici, a uskoro se očekuje da i u Tutinu članovi ove partije zauzmu rukovodeće funkcije.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: