Udovičić: Posle Balkanskog, u Pazaru i Evropsko prvenstvo

Ponedeljak , 2017-07-10 | 14:59:20

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Novom Pazaru da će se truditi da posle Balkanskog prvenstva, na novom Atletskom stadionu u ovom gradu bude organizovano i prvenstvo Evrope.


On je prilikom obilaska završnih radova na ovom objektu, na kojem će tokom predstojećeg vikenda biti održano Prvenstvo Balkana u atletici, ocenio da Novi Pazar i Srbija treba da budu ponosni na ovaj stadion.

“Novi Pazar je postao centar regiona i ceo Balkan će imati priliku da se uveri u ono šta je ovde urađeno u protekle tri godine. Ovo je najmoderniji stadion, sa pomoćnim terenima i hotelom i ovakav kompleks, na 600 metara nadmorske visine, nema nigde u Evropi”, kazao je Udovičić.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da novoizgrađeni stadion, ali i ostale objekte, treba maksimalno iskoristiti za afirmaciju i razvoj sportskog turizma.

“Kada sledeće godine u potpunosti završimo ovaj sportski kompleks, on će biti najveći na Balkanu. Sportisti nigde na svetu neće imati takve uslove za pripreme i želja nam je da se ovde pripremaju sportisti iz Srbije, ali i celog sveta. Već vodimo pregovore sa arapskim zemljama da se njihove ekipe ovde pripremaju”, kazao je Ljajić.

On je dodao da Atletski stadion, sa pomoćnim terenima i hotelom, mora donositi novac jer je, kako je naglasio, u njegovu izgradnju puno uloženo.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da se završni radovi na uređenju Atletskog stadiona odvijaju po planu i da će ovaj objekat biti spreman za nadmetanje najboljih atletičara Balkana.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja.

N. Kočović


 

Napiši komentar: