Ugljanin ostaje na čelu SDA, imenovao zamenika

Subota , 2017-07-29 | 12:57:15

Osnivač i predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin nije danas podneo ostavku, kako su najavljivali pojedini sandžački portali, ali je ovlastio svojeg zamenika da rukovodi partijom.


“Ostajem i dalje predsednik, ali sam po Statutu ovlastio zamenika, (i aktuelnog predsednika opštine Tutin) Šemsudina Kučeviča da rukovodi partijom, do okončanja mojeg mandata predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća”, rekao je Ugljanin.

On je posle svečane sednice Glavnog odbora SDA u Sjenici medijima pojasnio da kao predsednik BNV želi da posveti svoje “znanje i energiju i mogućnosti u rešavanju statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka u Srbiji, u kontekstu evropskih integracija i realizacije manjinskog akcionog plana”.

Prema njegovim rečima, SDA je u prethodnih 27 godina u zakonska rešenja ugradila osnovne temelje koje omoćavaju da dalje nastavi da radi na autonomiji Sandžaka i statusu Bošnjaka, kao autohtonim narodom u Srbiji.

Ugljanin je pojasnio da njegov zamenik ima zadatak da “od opštenarodnog pokreta napravi demokratsku instituciju koja radi po Statutu stranke”.

Sulejman Ugljanin, aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsednik je SDA Sandžaka od njenog osnivanja, 29. jula 1990. godine.


 

Napiši komentar: