Misterija švajcarskih toaleta zapušenih novčanicama od 500 evra

Utorak , 2017-09-19 | 12:35:19
Ženevski pravosudni organi istražuje misteriozno otkriće zapušenih toaleta novčanicama od 500 evra u ukupnoj vrednosti od oko 100.000 evra u jednoj ekspozituri banke UBS i tri susedna restorana.

Ove novčanice su izgleda bile makazama isečene, rekao je za Frans pres portparol ženevskog suda, Vensan Deruan, i potvrdio izveštaj lista Tribun de Ženev (Tribun de Geneve).

"Zapušavanje toaleta bilo je kao kolateralna šteta", rekao je on.

Slučaj se dogodio sredinom maja, a o tome ko je to uradio još se ništa ne obelodanjuje.  

Prvo su bili zapušeni toaleti u prostoriji sa sefovima jedne ekspoziture banke UBS, naveo je ženevski sud. Nekoliko dana kasnije toaleti tri restorana u okolini su imala isti problem.

Vlasti su uspele da spasu i sačuvaju deo novca, a dve osobe su osumnjičene. U ovoj fazi pravosudni organi odbijaju da pruže dalje detalje o ovom slučaju pošto je istraga u toku.

Prema ženevskom listu novac je pripadao Španjolkama koje su ga stavile u sef u Ženevi pre nekoliko godina.

Policija je saznala o slučaju zbog pritužbi restorana, nezadovoljnih što su im zapušeni toaleti, pa makar i novčanicama.  

Da misterija bude veća jedan advokat koji predstavlja osobe koje su bacile novčanice došao je i platio restoranima troškove otpušavanja toaleta, rekao je Deruan i objasnio da su tada vlasnici restorana povukli tužbe.

Iako u Švajcarskoj nije ilegalno uništavanje novčanica, kao ni zapušavnje toaleta sa novčanicama, sudske vlasti su rešile da sprovedu istragu iz predostrožnosti da povere poreklo novčanica i utvrde da li je sumnjivo, naveo je portparol suda.

Banka UBS nije davala saopštenja.
 

Napiši komentar: