U Srbiji i Crnoj Gori objavili čitulje osnivaču Plejboja

Ponedeljak , 2017-10-02 | 14:04:26
Od Hjua Hefnera, osnivača "Plejboja" koji je juče umro u 91. godini, njegovi poštovaoci u Nišu su se oprostili čituljom u lokalnim "Narodnim novinama".

Oni su u čitulji kratko napisali "Poslednji pozdrav našem bratu" i "Zauvek tvoji prijatelji" i potpisali se uglavnom svojim nadimcima.

Kako Beta saznaje od zaposlenih u "Narodnim novinama", Nišlije koje su se oprostile od američkog milionera i medijskog magnata, organizovale su se spontano, kada su čuli za njegovu smrt.

Kazali su da svi godinama kupuju "Plejboj", ali da to nije i jedini razlog, već da ih je "oduševljavao pozitivan stav Hjua Hefnera", a naročito njegovo protivljenje napadu NATO na SRJ 1999. godine.

U beogradskom dnevniku Politika gradjani potpisani kao Krte i Vlačić oprostili su se od Hefnera porukom: "Život sladak k'o bombona. Poslednji pozdrav gospodaru noći".

"Dugogodišnji prijatelju i idolu naš, vest o tvojoj smrti nas je duboko potresla, nismo spremni za tvoj odlazak, ali što kaže naš narod 'imao si se rašta i roditi'. Večna ti slava i hvala", navodi se u čitulji koja je objavljena u podgoričkoj Pobjedi.
 

Napiši komentar: