Omerović: Mi prihvatamo, a “Avenija MB” tretira pse lutalice

Sreda , 2017-11-22 | 12:37:57

Direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović izjavio je danas da će to javno preduzeće izgraditi prihvatilište za smeštaj pasa lutalica sa teritorije Novog Pazara, a da je “za dalji tretman tih životinja angažovana licencirana firma”.


On je radiju Sto plus rekao da je Program kontrole i smanjenja populacije pasa i mačaka u Novom Pazaru, usvojen na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta, dobro urađen dokument, ali da je problem njegova implementacija.

“Za izgradnju i opremanje azila po evropskim standardima, angažovanje veterinara i ostalih radnika za brigu o psima je neophodno nekoliko miliona evra. Zbog toga ćemo mi napraviti prihvatilište gde ćemo smeštati pse koje će naši radnici, posebno obučeni za to, hvatati”, istakao je Omerović.

Direktor “Gradske čistoće” dodao je da je za dalji tretman pasa, što podrazumeva hranjenje, lečenje, sterilisanje, čipovanje, ali i njihovo uspavljivanje, angažovana licencirana firma.

Omerović je rekao da je na tenderu taj posao dobila firma “Avenija MB” i da je sa njima već zaključen ugovor.

Na portalu Uprave za javne nabavke taj tender ne postoji, pa nismo uspeli da saznamo kada je raspisan, niti koliko je vredan.

Pojedina udruženja za zaštitu životinja nekoliko puta su reagovala saopštenjima za javnost u kojima navode da firma “Avenija MB” nema licencu za humano hvatanje i zbrinjavanje pasa i da njihovi zaposleni okrutno postupaju sa tim životinjama.

O radu ove kompanije nedavno je pisao i Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Direktor novopazarske “Gradske čistoće” nam je kazao da je upoznat sa tim optužbama na račun kompanije “Avenija MB”, ali da to njih “ne dotiče”.

“Mi sa njima imamo zaključen ugovor, a problem kako oni tretiraju pse se tiče samo te firme. 'Gradska čistoća' i lokalna samouprava Novog Pazara ne snose odgovornost ukoliko oni ne rade kako valja”, dodao je Omerović.

On je poručio predstavnicima udruženja za zaštitu životinja da posete objekte firme “Avenija MB” u Vrnjačkoj Banji i na licu mesta se uvere u uslove u kojima borave psi.

N. Kočović


 

  • user thumb
    Mjau

    Nemaš ti pojma ne zanima te šta će dalje da rade ti koljači

Napiši komentar: