Salih Hot novi rukovodilac SDA Sandžaka

Utorak , 2018-01-09 | 12:24:12

Zamenik predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Salih Hot rukovodiće ovom partijom do isteka mandata lideru ove partije Sulejmanu Ugljaninu na mestu predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).


Radio Sto plus saznaje da je Hot na prvoj sednici Glavnog odbora stranke, a nakon izborne skupštine koja je održana pre mesec dana, dobio sva ovlašćenja, te da će narednih dana imenovati generalnog sekretara i potpredsednike.

Ugljanin je našem radiju rekao da Hota, koji je po zanimanju profesor hemije iz Tutina, odlikuju smirenost i dobre organizacione sposobnosti.

“Nemoguće je da se jedan čovek adekvatno bavi strankom i BNV. Vijeće traži celog čoveka, kao što to traži SDA Sandžaka i bilo koja partija, osim ako nemate nameru da stranci menjate ime i koncepciju svake godine. Mi smo od 1990. godine na istom putu, imamo jasan stav, kontinuitet, istrajnost idoslednost”, rekao je Ugljanin, koji je na čelu ove partije od njenog osnivanja.

Hot je na mestu rukovodioca i zamenika predsednika SDA Sandžaka nasledio tragično nastradalog Šemsudina Kučevića.

Ugljanin je krajem jula prošle godine ovlastio Kučevića da rukovodi partijom sa zadatkom da “od opštenarodnog pokreta napravi demokratsku instituciju koja radi po Statutu stranke”.

Pre Kučevića ovom strankom rukovodio je narodni poslanik Enis Imamović.

A.Bajrović


 

Napiši komentar: